”En bok som fick mig att tänka på Jan Guillous gamla Hamiltonserie. Lika spännande är denna välskrivna roman.”

– Kristina Simar, lektör

 

Gillar du spännande läsning?

Operation Nordvind är en thriller om en f d kustjägarofficer vid ett hemligt specialförband och en kvinnlig analytiker hos den militära underrättelsetjänsten som dras in i en jakt på terrorister i Sverige och Ryssland.

Boken är en succédebut med 25 000 sålda exemplar och har legat på olika topplistor sedan i augusti 2011. Operation Nordvind är den första boken i serien om kustjägaren och operatören Gustav Sterner.

 

Läs 130 sidor          Lyssna 5 minuter          Recensioner            Köp boken

Eller köp den här: AppleAmazon, Adlibris

 

Handlingen i detalj

Gustav Sterner är en före detta kustjägarofficer vid Särskilda skyddsgruppen (SSG), Försvarsmaktens hemliga specialförband. Under ett pågående uppdrag i Centralafrika får han reda på att hans fästmö omkommit i en smitningsolycka. Han lämnar livet som operatör och lever ensam med minnena.

Fem år senare bevittnar han en kallblodig avrättning i Stockholms södra skärgård och är själv nära att bli mördarnas nästa offer. Han kontaktar Katarina Wallin, analytiker hos den militära underrättelsetjänsten och tidigare kollega vid SSG. Hon har uppgifter från den franska säkerhetstjänsten som tyder på att en grupp terrorister befinner sig i Sverige.

Med ont om tid och tusentals svenska liv som insats tar de upp jakten, men anar inte att spåret kommer leda dem långt utanför Sveriges gränser och att de står inför upplevelser som kommer att förändra dem för alltid.

 

Trailer